duminică, 6 decembrie 2009

Cum cantam la chitara?

Chitara se tine intr-o pozitie comfortabila pe piciorul drept, cu gatul inclinat usor in sus. Pozitia clasica este cea in care tineti chitara pe piciorul stang (care trebuie asezat pe ceva mai inalt). E putin mai dificila si se recomanda chitarii clasice, deoarece trebuie sa va "plimbati" si cu mana drepata pe corzi, nu doar cu cea stanga, adica sunt mai multe zone unde ciupiti.
Cand apasati pe un fret, este recomandat sa apasati cat mai aproape de bara de metal dinspre corpul chitarii, deoarece asa este nevoie de mai putina forta decat daca apasati mai departe de bara metalica si riscati mai putin sa "zbarnaie" coarda.
Cand cantati trebuie sa alternati degetele. Fiecare deget de la mana stanga are tasta lui. La inceput veti canta in primele 4 freturi, adica in pozitia I. Aici, degetul 1 are fretul 1, degatul 2 fretul 2, degetul 3 fretul 3 si degetul 4 fretul 4. Mai precis, toate notele care le cantati pe fretul 1 le luati cu degetul 1, toate notele de pe fretul 2 le luati cu degetul 2, etc. Daca va trebuie pe un anumit fret 2 degete, atunci puteti veni si cu degetul urmator.
La inceput va vor durea degetele, dar va trece. Este important sa exersati in fiecare zi, cat va face placere, chiar si 10 minute.
Sper ca  m-am exprimat destul de concis. Succes!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu